Meester Schoorsteenveger
Henk Keijer & Zonen

Hier vindt u de verschillende diensten
en werkzaamheden die wij u aanbieden.

Diensten


Schoorsteen inspecties

De belangrijkste reden om gebruik te maken van de diensten van een schoorsteenveger is natuurlijk de veiligheid. Een schoorsteenbrand is op zijn minst vervelend in dat het voor schade en overige kosten zorgt. Een verzekeraar kan ervoor kiezen om niet uit te betalen als ze het vermoeden hebben dat de verantwoordelijkheid aan u te verwijten is.

De meeste problemen die u kunt hebben bij een schoorsteen hebben te maken met de opbouw van roet of andere belemmeringen zoals vogelnesten. Maar in de praktijk blijkt dat er meerdere aspecten kunnen zijn die een veilig gebruik van de schoorsteen nadelig kunnen beïnvloeden. Om deze problemen effectief aan te kunnen pakken moet eerst in kaart gebracht worden wat de precieze aard is van het probleem. Een schoorsteen inspectie voeren wij uit vanaf het dak met een speciale camera, er wordt dan gekeken naar:

– Vernauwingen
– Verslepingen
– Knikken of andere onregelmatigheden zoals asbest
– Houten balken, oude nisbussen
– De algemene conditie van het kanaal
– De diameter van het kanaal

Het is natuurlijk mogelijk om alle onregelmatigheden vast te leggen op de foto. Wij voeren dan ook rookproeven uit om er zeker van te zijn dat het kanaal volledig rookdicht is.

Wilt u meer weten? Neem dan gelijk contact met ons op.

Schoorsteenvegen

Als sinds jaar en dag vegen wij schoorstenen op traditionele wijze. Ook het specialisme van het beklimmen van rieten daken behoort tot onze dienstverlening. Sinds 1 januari 2006 verplicht de Arbowet het ons om daken te beklimmen aan de hand van bepaalde veiligheidsvoorschriften. De aanschaf van de noodzakelijke voorzieningen om te kunnen voldoen aan deze wet ligt bij de eigenaar of huurder van het pand. Dit betekent in andere woorden extra kosten.

Daarom bieden wij, waar mogelijk, een nieuwe en effectieve methode van schoorsteenvegen. Deze techniek stelt ons in staat om van de onderkant de schoorsteen te vegen. Wij hoeven dus het dak niet op. Uiteraard gebeurt dit op een manier die u de garantie geeft van een goed gereinigde en veilige schoorsteen. Ook overlast van bijvoorbeeld vrijkomend roet wordt tot een absoluut minimum beperkt.

Wij staan bovenal voor een eerlijke en waardevolle dienstverlening. Als wij u niet 100% zekerheid kunnen geven dat deze methode in uw geval volledig effectief is dan kaarten wij dat bij u aan.

U weet bij ons altijd waar u aan toe bent. Een ding is altijd zeker, wij zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van uw haard.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud voorkomt veel problemen en garandeert een optimale werking van uw haard. De voor de hand liggende vraag is dan, hoe vaak moet uw schoorsteen worden gereinigd?

Houtgestookte toestellen:
– Bij weekend gebruik minimaal 1 maal per jaar
– Bij regelmatig gebruik (4 a 5 keer per week) is het noodzakelijk om de schoorsteen te reinigen na ┬▒ 4 stookmaanden.

Gashaarden / kachels:
– Minimaal 1 maal per jaar controleren

Schoorsteenkappen

Leveren en plaatsen van diverse schoorsteenkappen zie www.firemaster.nl

 

Wij staan voor u klaar

Als expert in ons vakgebied bieden wij u zekerheid en kwaliteit.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.